ARL

Session 3: Tilføjelser til Holdet og rensning af undergrundshule

Vores 3 eventyrer startede i deres “bibliotek” og Silcias holdte vagt, mens de andre sov, da han hørte og så 2 skikkelser udenfor som bevægede sig om foran bygningen og bankede på døren.

Da dem udenfor prøvede at banke døren op, brugte Silcias sin ‘lille golem’ til at alarmere de andre, og Sigrid væltede op af trappen og råbte op.

Det hele ledte til at de 2 nyankomne udenfor blev bedt om at sove et andet steds, da der ikke var råd til at stole på fremmede midt om natten med svækkede nyligt befriede fanger i eventyrerenes varetægt.

Næste morgen, efter Lantaraana små-syg havde bedt til sin gud og vækket de andre, tog de igen kontakt til de fremmede, hvor en af dem, Roland, kom over og snakkede med gruppen, hvor Sigrid førte ordet.

De fandt ud af at de 2 fremmede havde været en del af en anden eventyr gruppe, som havde været udsat for en frygtelig skæbne, da de for 2 dage siden var blevet overfaldet af fiskemænd i et større antal, en det som de selv havde mødt, mindst 8 ifølge Rolands og Thorilds beretninger.

Da Roland og Thorild også var på vej mod Novus Spes, besluttede de sig at slå følge sammen imod Novus Spes, og fortalte om dette til Patrocles, som fungerede som leder for de befriede fanger, og han valgte at stole på Eventyrerenes dømmekraft.

I Novus Spes fandt de, at byen var blevet stationeret med flere vagter end tidligere, dog blev de ikke stoppet ved indgangen til byen, kun iagt-taget, og de snakkede med by-vagten omkring hvorfor der var flere vagter nu.

Eventyrerene erfarede at Novus Spes havde været udsat for flere røverier nogen få natte tidligere, og rygterne gik om at det var folk fra Gollsvik som havde været på rov i Novus Spes.

De viste byvagten det afhuggede hovede, som Silcias havde fra en af de fiskemænd som de havde slået ihjel og blev sendt videre til byvagtens leder, Harek Cralek.

De fandt Harek Cralek ved byvagtens hovedkvarter, og snakkede med ham omkring det, de havde oplevet, da de havde reddet Patrocles’s venner og søn.

Harek Cralek tilbød dem, at hvis disse fiskemænd var en trussel mod borgere fra Novus Spes, så ville han give 50 guldstykker for hvert hoved af dem, som det bringte tilbage til ham. Derudover ville han give 100 guldstykker ekstra, hvis de kunne bevise at et af hovederne tilhørte lederen af disse monstere.

De gik derefter over til templet, for at finde Solomon og aflevere den kopi af Timlir’s Compendium som Silcias havde fundet og givet til Sigrid, men kunne ikke umiddelbart finde ham.

De betalte nogen kopperstykker til forskellige arbejdere i konstruktionen af templer for, at sige til Solomon, at de var i på Den Stejlende Pony, og havde noget til ham.

Om Aftenen på Den Stejlende Pony kom Solomon til vores eventyrere og tog imod Timlir’s Compendium og tog den med sig, for at undersøge dens validitet over natten og lovede at komme forbi næste morgen med belønningen, hvis den var godkendelig.

Næste morgen, efter at havde spist morgenmad, drog vores eventyrere kortvarigt ud i Novus Spes for at købe rationerner og da de kom tilbage til kroen, havde Rodor så en pung til dem, indeholdende 40 platinstykker, som betaling fra Solomon.

Vores eventyrerer drog igen ned til tempel pladsen, for at snakke med Solomon, for at høre hvad ellers han ville mangle og kunne bruge, og fandt Solomon ifærd med at holde en samtale med elver i lang rød kåbe, som lignede en troldmand.

Efter at Solomon og den anden havde snakket færdig, så snakkede de med Solomon, som kunne fortælle at han lige havde fået en bestilling på et helligt symbol af Corellon Larethian fra en stort tempel i Hath-Rin-Eorl, som skulle være af en form for ædelmetal, enten sølv eller guld, og for hvilket de ville betale 500 guldstykker plus halvdelen af værdien af ædelmetallet selv, hvis dette hellige symbol stadig kan opspores derinde i ruinerne.

Derpå drog vores eventyrere atter ud fra Novus Spes og drog imod Cael-Es-Lath og Cael-Es-Shar, for at tage ned i tunnelerne under broen mellem de to ruiner, for at få gennemsøgt jordhullen fra tidligere, hvorinde de havde reddet Patrocles’s venner og søn.

Lantaarana var stadig syg, og de lod derfor hende sidde udenfor ovenpå broen sammen med Mogens, mens Silcias, Sigrid, Roland og Thorild drog ned i jordhullerne nedenunder, for at undersøge dem og dræbe eventuele Locathahs som var dernede endnu.

De kom igennem de vandfyldte gange hen til alteret og gik ind i rummet, hvor de havde sendt de udøde skeletter hen tidligere, og fandt et bart lille jordrum, hvor den ene væg var en stenvæg med et hul slået i den.

Videre undersøgelse, viste at på den anden side var en gang, hvor der til højre var en reinforced trædør, og til venstre var en trappe opad, som efter 20 meter drejede til højre.

Thorild listede sig lydløst op og kiggede om hjørnet, imens Silcias lyttede ved døren til højre, bag hvilken han intet kunne høre, imens Thorild omkring hjørnet fandt 6 skeletter stående helt stille op af væggene.

Thorild gik tilbage til de andre, fortsat lydløst, og fortalte dem om sit fund. De gik op af trappen med Silcias i spidsen, og gik i kamp imod skeletterne, og fik dem nedkæmpet uden de store problemer.

Efter denne kamp, gik de videre op af trappen, som efter en 40 meters tid sluttede i en luge opad, som var lukket. Denne luge bandt og var svær at åbne, men med et ordentlig kraftstød fik Silcias den bakket op, og var ude i nattens mørke med nattens himmel overså, omringet af ruiner og små stykker murbrokker, som var blevet skubbet væk fra lemmen.

Lidt borte kunne Silcias set skikkelsen af et væsen, som var stort og bredt, men som han ikke helt kunne tyde, og han kastede en sten derover, som Sigrid havde kastet light på, og fandt ud af, at de nu befandt sig i nærheden af hvor de havde efterladt Lantaraana liggende ovenpå Mogens.

De begik sig atter ned og åbnede døren til højre, som ledte ind i et fuldstændigt rent køkkenrum, hvor der var madvare i fordærvelse, men ellers var der helt rent.

De undersøgte rummet og fandt kun porcelæn og lignende af værdi, som de efterlod, men dog forsøgte Roland at gøre en tallerken beskidt med støv fra gangen, og bevidnede hvordan tallerkenen af egen kraft løftede sig op og svævvede over i en vask, hvor den blev rengjort og derefter svævvede over på plads, skinnende ren.

Eventyrerene begik sig så videre i dette underjordiske hjem og igennem en anden dør, som ledte til en gang med 3 døre. Undersøgelse af disse døre fandt et wc, et forrådskammer og et sovekammer, som dog ikke var i samme rene tilstand som køkkenet.

Da der ikke var andet af tilsyneladende interesse i dette komplex, begik de sig tilbage i jordhullen og undersøge dette videre. Åbningen til højre i alter-rummet ledte ned til en gang, som efter et stykke tid gik sammen med hvad virkede til at være gangen til højre ved den første splittelse.

Her i krydset nåede Silcias og Roland lige at opdage nogen fiskemænd under vandet, inden at de kunne blive angrebet.

De slåsede imod 6 fiskemænd i alt, uden de større problemet, dog drog Silcias og Roland sig nogen små stiksår på benene under kampen og de sidste fiskemand flygtede videre ned af gangen.

De fulgte efter, indtil de stødte på et sted, hvor vandet blev mørkt og sort. Undersøgelse af de mørke materiale afslørede det til at være en form for olie, som drev ovenpå vandet.

Eventyrerene satte ild til dette olie og de brændte væk på et minuts-tid.

De undersøgte så atter en lille hule som ikke var under vand, hvor de fandt et muligvis helligt symbol i metal, plaget af rust, som forestillede en ugenkendelig gud, som havde en fiskehale og overkroppen fra en fiskemand, med et zigzag mønster ned igennem ansigtet.

Udover det hellige symbol, var der også en del guld, sølv og kopper i rummet og 3 grønne malekit agtige ædelsten som var udformet som et forstumbet alligator hoved.

Efter at havde plyndret rummet, undersøgte de resten af gangen under vand, hvor de i det nu beskidte vand lidt længere nede fandt at gangen tilsynelande sluttede og i vandoverfladen flød liget af den fiskemand som tidligere var flygtet.

De huggede hovederne af de denne fiskemand og de andre, og drog tilbage til Lantaraana og så tilbage til deres bibliotek og holdte sig der for natten.

Denne nat forløb forholdsvis uden videre hændelser, og den næste morgen drog de afsted imod Novus Spes, hvor de afleverede de 6 hoveder til Konstabel Cralek, der som lovet afleverede 300 guldstykker til gruppen for deres bedrifter.

Med nye penge, handlede eventyrerene lidt rundt i Novus Spes, blandt andet fik Silcias udskiftet sin slidte scale-mail med en ny Chain Shirt og Sigrid fandt ud af, at hun kunne leje et alkemist laboratorie for 2gp om dagen fra en etableret alkemist i byen.

Comments

iceforge

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.