ARL

Session 5: Brand, brand og atter brand

Vores eventyrer fortsatte deres udforskning af ruinerne efter at havde overnattet i huset der tidligere havde tilhørt Eili-Rodon.

De fortsatte over til det hus, som ifølge Silcias’s kort tidligere havde tilhørt Lados af Shar. De fandt et U formet mansion agtig bygning, på to etager.

Indenfor undersøgte de så de forskellige rum, blandt andet hvad lignede en spisesal, 3 soveværelser, og så nåede de til køkkenet.

I køkkenet blev Thorild pludseligt overrasket af tilstedeværelsen af et væsen, mens Thorild var ved at gå ind af en dør til et lille kammer bagerst i køkkenet. Væsnet var en stor edderkop, som forsøgte at bide Thorild. De udviklede sig til en kamp, hvor andre kom farende til for at hjælpe, efter at Thorild havde skreget op som følge af forskrækkelsen.

Edderkoppen blev dog hurtigt nedlagt, efter at havde foresaget et enkelt større bid til siden af Thorilds hals.

Eventyrerende gik derefter ned i kælderen, hvor en gang med en tilsyneladende udløst fælde i form af en klinge hæftet på reb, som var boret ind i murent il højre. Med Silcias i spidsen, gik 3 af eventyrerene ind af gangen for at undersøge det nærmere; Det var Lantaraana og Sigrid, udover Silcias selvfølgelig. Thorild og Roland hang lidt tilbage og valgte at gå op og undersøge rummene på øverste etage og efterlade kælderen til de andre.

Holdet i kælderen kom til en vinkælder, som de derefter begyndte at gennemsøge systematisk sammen, for at finde ud af, om der skulle være nogen hemmeligheder, da det ikke umiddelbart gav mening at havde en fælde til at bevogte en sølle vinkælder, men der måtte formentlig være mere til det.

Efter noget tids undersøgelse af rummet, fandt de en hemmelig dør, som ledte en til et mystisk rum med en takket væg og et stort naturligt kilde-kar i midten, som var fyldt med vand. Undersøgelse af rummet ledte ikke til yderligere fund, mens den takkede væg blev undersøgt meget nøje. Derudover blev vandet fra kilden undersøgt nærmere og smag på, men der var ingen tilsyneladende underlig ting ved vandet, udover en svag mat og syrlig smag.

I rummet var desuden en stige op, som ledte op til et en lem. Silcias undersøgte lemmen, og fandt et lille mørkt rum og udledte at det formentlig var skabet i et af rummene ovenpå.

Imens rummet med kilden blev undersøgt, var Roland og Thorild på opdagelse ovenpå, hvor de fandt et rum med bogreoler, et observationsrum med pargamenter, som indeholdte optegnelser over datoer, tid, sted og hvem der havde begået forskellige forbrydelser. Roland fjernede kikkerten.

Mens Roland fjernede kikkerten, hørte Thorild en lyd nedenfra, og kiggede ned og kunne se en person iført en mørkegrøn kappe, og med et skjold i hånden stå i døren ind til huset og kigge rundt.

Thorild vinkede Roland hen og Roland trådte frem og tog ordet og snakkede med den fremmede. Den fremmede spurgte efter hvem de var og hvem ellers der var her, og efter noget samtale, fandt Roland og Thorild ud af, at personen tilsyneladende ledte efter en pige eller kvinde, som ikke var Lantaraana eller Sigrid, som muligvis rejste alene.

Personen gik efter at havde fået sig tilfredstillet med, at den han ledte efter ikke var i dette hus, og gik igen, og derefter ledte Roland og Thorild på den anden side af mansionet i over-etagen, og fandt et lille rum med tre behagelige stole omkring et bord og et våbenkammer med spyd, sværd og skjolde og udover våbene også nogen scale mails. Tilsyneladende alting i rummet var rustent og i dårlig kvalitet.

Her blev de tilsluttet af gruppen fra kælderen, som var taget op igen. Lantaraana undersøgte rummet med detect magic, imens Silcias og Sigrid gik over til rummet med bøgerne og undersøgte dem. Da Silcias fandt Timlir’s Compendium, atter en udgave, sammen med andre bøger omkring lignende emner og stjerner, så brugte han psionic kraft til at sætte ild til bøgerne og lod som om at det var et uheld / ikke hans skyld.

Sigrid forsøgte at slukke ilden, ved at vælte reolen, og da reolen væltede, stilte Silcias sig i vejen for reolen og fik lidt skade da en del brændende bøger faldt ud over ham, hvorefter Silcias lod reolen vælte ned over bøgerne

Lantaraana ankom til rummet med de brændende bøger efter at der blev råbt op omkring at der var brændt, imens Roland og Thorild får nedenunder til spisesalen, hvor der hang tre gobeliner på væggen, som kunne være af værdig; De fandt vinduet knust og gobelinerne i flammer, selvom de var i den anden ende af huset nu.

De råbte til de andre, at de skulle komme ud, mens de selv gik ud og om bag huset, for at se efter hvad der var sket deromme.

Silcias for nedenunder og ind i spisesalen, og begyndte at skubbe de nu antændte stole over til væggen og væk fra restenen af møblementet, således at ilden kunne kontrolleres lidt.

Lantaraana og Sigrid drog nedenunder, efter at Lantaraana havde reddet to tilfældige bøger og Sigrid havde pakket nogen forskellige pargamenter ned fra observationsrummet, hvor de gik udenfor til Mogens og Sigrid råbte efter Roland og Thorild.

Imellemtiden havde Roland og Thorild konstateret at vinduet var slået ind og ikke ud og Thorild havde fundet nogen spor de kunne følge, og de var sat efter dem. I stand til at høre Sigrid råbe tilbage af fra huset, råbte de op, så Sigrid og Lantaraana kunne sætte efter dem og komme med på sporet, imens de selv blev ved med at følge sporet.

Lidt før at Sigrid og Lantaraana indhentede Roland og Thorild, så Roland noget lys i det fjerne, som pludseligt begyndte at komme tættere og tættere på i voldsom fart, og det viste sig at være en brændende pil som var blevet sendt afsted imod dem fra en person et godt stykke væk.

Dette så Thorild, Sigrid og Lantaraana selvfølgelig også og alle satte i løb hen imod bueskytten, som blev ved med at skyde imod dem, men det var, udover en enkelt strejfer på Roland, forgæves affyrede pile, og de fik hurtigt personen nedlagt så han var bevistløs. Dette var ikke personen fra tidligere, men var klædt på samme måde.

Imens havde Silcias forsøgt at slukke ilden, ved først at tage nedenunder og gøre sin kappe våd i vandet fra kilden og slå det på stolene, men uden videre held og derefter begyndte han at smide stolene ud af vinduet, da stolene havde områder som endnu ikke var antændte og derfor var til at tage fat i, uden at brænde sig, så længe Silcias havde sin jernhandske på.

Efter det var lykkedes, gik Silcias udenfor, for at slutte sig til de andre, men fandt en person i lang mørkegrøn kappe og med sværd og skjold draget stå udenfor. De kæmpede længe frem og tilbage, og modstanderen forsøgte også at flygte kortvarigt, men blev indhentet af Silcias rigtig hurtigt, og måtte stå og kæmpe imod Silcias, men det lykkedes for ham at ramme med et heldigt slag og Silcias mistede bevistheden.

Så der sluttede vi; Thorild, Roland, Sigrid og Lantaraana med en bevistløs fange og Silcias’s liv lå i hænderne på den tilsyneladende partner til de andres fange.

Comments

iceforge

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.