ARL

Session 8: Sigrids Dagbog 1

Dag 24:

//

Kæft hvor jeg hader at vade rundt i vådt tøj! Men vi er da i det mindste allesammen kommet uskadt gennem vandlåsen. Det ser ud, som om hele hulen er et lejlighedskompleks med eget tempel. De kan ikke være helt primitive, de fiskefolk.

//

YES! Potions til folket! Syv for at være helt nøjagtig. Men alle labels er skrevet på det dér fandens gebrokne elven/(under)common. Hmm, jeg må stimulere mine linguistiske evner noget mere. Vi fandt dem i et lille kammer der har tilhørt en nu eksploderet øgle. Det startede egentlig med at Roland fik lukket os ind i den tempellignende bygning med en “knock”. En analog een af slagsen, vel at mærke. (Han virker som en kvik fyr og jeg har lovet at lære ham et par tricks ved lejlighed). Selve templet er en cirkelrund ting med 8 næsten ækvidistante boliger i circumsphæren, sikkert til gejstlige øglemænd, og en stor springvandsting i midten, næsten 50 fod i diameter. Inde i midten er der noget der måske er et alter: en cirkulær plade med nogle små stensøjler der vel mest ligner stalagmitter. Roland har prøvet at brække skidtet fra hinanden med de bare næver og det gik endnu engang op for mig, at magi vil hjælpe den unge knøs en del mere, end hans undseelige overkropsmuskulatur. Hele rummet er p.t. en del sodet, da vi så os nødsaget til at antænde en tønde krudt vi fandt i den første præstebolig. Det viste sig at være en god investering, da vi vist blæste hovedet af 5 øglemænd. Vi har stillet dem til skue ude på den lille ø, i håbet om, at det vil demoralisere fiskemændende. Det eneste vi mangler at undersøge herinde nu, er de to meget store og massive stenporte der fører ud af rummet.

//

Pyhh, det var en hård omgang! Hmm, ham Thorild er lidt af en snack, når han står der og sveder tran! Men nok desværre at betragte som kuvøseguf :( Ironisk nok virker det som om, at Roland og Silcias er dem, der har størst behov for at måle tissemand. Hvis de vil slås herinde, må de gå udenfor! Hvornår fatter mænd at det ikke er størrelsen, men antallet af spells, der tænder damer? Men døren kom da op, efter et par minutters slid. Det lyder som om nogen har fanget en abe. En dyb frustreret brølen kan høres langvejs fra…

//

Wow… Den største øglefyr jeg nogensinde har set (hvilket ikke er skidemange). De har åbenbart lukket den inde i et bur. Roland og Thorild har heroisk skudt på den gennem tremmerne, men det sr ud til, at den regenererer hurtigere end de kan skade den. (Måske er der mulighed for at lave et par forsøg med hypermetabolisme senere?) Vi er blevet enige om, at se hvor den anden tunnel fører hen. Og den deler sig igen. Silcias og jeg tager den, der går tilbage mod lejlighedskomplekserne, og Thorild og Roland går videre ind i mørket, for at se hvad der er at komme efter.

//

Pispispispispis! Og pisselort! 16 – 17 fiskemænd er lige kravlet op af en sø i hulen. Vi må finde de andre!

//

Fedt! Drengene har heldigvis fundet en hemmelig dør, nede af gangen. Så burde de ikke finde os lige med det samme. Det ser ud som om dette rum også har en gejstelig funktion: en flok statuer står med opstrakte arme, som holder de på en bold. Og der er spredt rester af dyrelig og andre ubekvemmeigheder ud over gulvet. Vi fortsætter hurtigt videre ned af en lille gang, så vi kan få lagt afstand til fiskefyrene.

//

Hmm, det ser ud som om der er lys længere nede af gangen. Jeg har tysset på knejterne, så vi kan komme til at se derind. Der står et par skikkelser inde i rummet. De ser mig noget magre ud!? Er det elvere? Hva’ fa…. Det er sku da Lanteraana og een eller anden præstefætter. Hvorfor ser de så sure ud? Nå, vi går ind og kigger…..

Comments

iceforge

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.